FAQ

Pentru afiliați

▼ Cu ce mă poate ajuta Echoz?
Prin intermediul platformei Echoz poți câștiga sume importante de bani promovând anunțuri de angajare. Angajatorii îți oferă un comision pe care-l câștigi dacă promovezi un job iar cineva se angajează prin intermediul tău.
▼ Unde pot promova anunțuri de pe platformă?
Unde dorești. Ai un blog? O publicație online? Un grup mare de contacte pe Facebook, LinkedIn etc? Ai acces la un grup mare de oameni cărora poți să le trimiți un mesaj? Oricare dintre acestea este un mediu potrivit pentru a promova anunțuri de angajare.
▼ Cum pot promova un job?
Îți punem la dispoziție un link afiliat pentru fiecare job pe care-l poți promova. Acest link îl poți integra după cum dorești, într-un articol pe blog, într-o postare pe Facebook sau, de ce nu, într-un banner pus în prima pagină a publicației tale online.
Dacă ai un blog/site pe platforma Wordpress, îți punem la dispoziție un plugin ce preia automat anunțurile și le afișează pe site-ul tău.
Pentru afiliații mai tehnici, punem la dispoziție și un feed JSON cu job-urile ce pot fi promovate.
▼ Cum pot vedea ce rezultate am avut?
Îți vom trimite o notificare pe email de fiecare dată când a fost primit un CV prin intermediul tău. Evident, nu vei putea vedea CV-urile celor care au aplicat la job-uri prin intermediul tău. Dar vei putea vedea că s-a întâmplat acest lucru și când s-a întâmplat. De asemenea, vezi în timp real câți vizitatori ți-au vazut anunțul pe care-l promovezi.
▼ Cum vă asigurați că nu "se sare" peste platformă?
Soluția ce foloseste "cookies" și este folosită de majoritatea platformelor de affiliate marketing are dezavantajul că acestea se pot șterge. Soluția noastra nu folosește cookies, deci nu există posibilitatea tehnică de "scurt circuitare" a sistemului. Întradevar, există o posibilitate mică ca un candidat să aplice direct la compania ce a postat anunțul, dar ne-am asigurat că acest lucru nu are sens realizând un sistem de aplicare la job extrem de simplu.
▼ Ce se întâmplă dacă cititorul aplică la alt job decât cel pe care l-am promovat?
Dacă cititorul nu a părăsit site-ul Echoz, pentru toate job-urile pe care le va vedea tot tu vei fi afiliat. Asta înseamnă că dacă cititorul aplică la unul din aceste job-uri și este angajat, tot tu vei primi comisionul.
▼ Cum vă asigurați că angajatorii plătesc întradevăr comisionul?
Când o companie angajează pe cineva prin intermediul platformei Echoz, aceasta își dovedește utilitatea pentru compania respectivă. Așa că nu va risca să nu mai poată folosi platforma pe viitor. Pe lângă problemele legale, există și posibilitatea ca persoana pe care tocmai au angajat-o să îl cunoască pe afiliatul care a promovat anunțul.
▼ Când se face plata comisionului?
La o lună de la angajare. Aceasta este perioada standard de probă, iar compania va plăti comisionul după expirarea acestei perioade.
▼ Care este suma pe care o voi încasa?
Când va fi făcută o angajare prin intermediul tău, te vom notifica pentru a ne elibera factura. Suma din factură este exact comisionul ce îți apare în platformă pentru job-ul respectiv. Deoarece suma este în euro, factura trebuie să fie in lei, la cursul BNR din ziua respectivă.
▼ Pot fi afiliat dacă nu sunt persoană juridică?
Da. Totuși, legea spune că persoanele fizice neautorizate care obțin frecvent câștiguri prin prestarea de servicii de marketing au obligația de a se autoriza, deci a deveni firmă, PFA sau altă formă de persoană juridică.
Înscrie-te ca afiliat acum!