FAQ

Pentru angajatori

▼ Cu ce ne poate ajuta Echoz?
Platforma Echoz permite angajatorilor să-și promoveze propriile anunţuri de angajare prin intermediul rețelei noastre de afiliaţi. Așa că dacă reprezinți o companie din domeniu IT ce are probleme în a recruta pe pozițiile deschise, te putem ajuta!
▼ De către cine și unde sunt promovate anunțurile de angajare?
Anunțurile sunt promovate pe diverse canale, de către afiliații Echoz. Aceste canale sunt grupuri de Facebook, LinkedIn, bloguri și publicații online. Însă pot fi de asemenea și IT-iști ce recomandă job-uri prietenilor lor. Nu avem și nu garantăm un anumit canal pe care aceste anunțuri vor fi promovate, alegerea fiind strict a afiliaților.
▼ Pot vedea/modifica afiliații ce promovează anunțurile noastre?
Nu. Pentru a asigura functionarea optimă a platformei, lista de afiliați ai Echoz nu este publică. Te asigurăm însă că urmărim ca afiliații să promoveze anunțurile de angajare într-un mod etic.
▼ Care sunt costurile de utilizare a platformei?
La postarea unui anunț pe platforma Echoz, vei preciza un comision oferit. Comisionul se referă la suma de bani care va fi plătită de către compania ta pentru fiecare persoană angajata prin intermediul Echoz. Pentru ca afiliații să fie atrași în a promova anunțurile tale, îți recomandăm să oferi un comision de minim 300 de euro. Dacă nu angajezi pe nimeni, nu trebuie să plătești nimic!
▼ Mai există alte taxe în afara de comision?
Nu, nu există nicio altă taxă. Singura taxă este comisionul ce se plătește doar în cazul unei angajări reușite. Comisionului se referă la o persoană angajată. Evident, în cazul in care vei angaja, de exemplu, două persoane ce au aplicat prin intermediul Echoz, comisionul datorat va fi x 2. Dacă nu angajezi pe nimeni, nu trebuie să plătești nimic!
▼ Ce primesc?
Vei primi CV-uri de la oameni ce vor aplica la pozițiile deschise în compania ta. CV-urile primite ajung doar la compania ta. Ele nu sunt disponibile pentru altor companii.
▼ Când se face plata comisionului?
La o lună de la data angajării (de care ești obligat să ne notifici), îți vom emite o factură pentru comisionul ce l-ai specificat la postarea job-ului pe platformă.
▼ Există un contract pe hârtie?
Da. Deși există Termenii si Condițiile cu care ai fost de acord la crearea contului pe platforma, dacă dorești îți vom trimite și un contract în format fizic, pe hârtie, semnat și ștampilat regulamentar.
▼ Pot evita plata comisionului chiar dacă am angajat pe cineva?
Da, poți. Dar nu vrei. Faptul că ai angajat pe cineva prin intermediul Echoz, dovedește că platforma și-a dovedit utilitatea pentru compania ta. Pe lânga considerentele legale, trebuie să iei în considerare faptul că persoana pe care tocmai ai angajat-o îl poate cunoaște pe afiliatul care ți-a promovat anunțul.

Pentru afiliați

▼ Cu ce mă poate ajuta Echoz?
Prin intermediul platformei Echoz poți câștiga sume importante de bani promovând anunțuri de angajare din domeniul IT. Angajatorii îți oferă un comision pe care-l câștigi dacă promovezi un job iar cineva se angajează prin intermediul tău.
▼ Unde pot promova anunțuri de pe platformă?
Unde dorești. Ai un blog? O publicație online? Un grup mare de contacte pe Facebook, LinkedIn etc? Ai acces la un grup mare de oameni cărora poți să le trimiți un mesaj? Oricare dintre acestea este un mediu potrivit pentru a promova anunțuri de angajare.
▼ Cum pot promova un job?
Îți punem la dispoziție un link afiliat pentru fiecare job pe care-l poți promova. Acest link îl poți integra după cum dorești, într-un articol pe blog, într-o postare pe Facebook sau, de ce nu, într-un banner pus în prima pagină a publicației tale online.
Dacă ai un blog/site pe platforma Wordpress, îți punem la dispoziție un plugin ce preia automat anunțurile și le afișează pe site-ul tău.
Pentru afiliații mai tehnici, punem la dispoziție și un feed JSON cu job-urile ce pot fi promovate.
▼ Cum pot vedea ce rezultate am avut?
Îți vom trimite o notificare pe email de fiecare dată când a fost primit un CV prin intermediul tău. Evident, nu vei putea vedea CV-urile celor care au aplicat la job-uri prin intermediul tău. Dar vei putea vedea că s-a întâmplat acest lucru și când s-a întâmplat. De asemenea, vezi în timp real câți vizitatori ți-au vazut anunțul pe care-l promovezi.
▼ Cum vă asigurați că nu "se sare" peste platformă?
Soluția ce foloseste "cookies" și este folosită de majoritatea platformelor de affiliate marketing are dezavantajul că acestea se pot șterge. Soluția noastra nu folosește cookies, deci nu există posibilitatea tehnică de "scurt circuitare" a sistemului. Întradevar, există o posibilitate mică ca un candidat să aplice direct la compania ce a postat anunțul, dar ne-am asigurat că acest lucru nu are sens realizând un sistem de aplicare la job extrem de simplu.
▼ Cum vă asigurați că angajatorii plătesc întradevăr comisionul?
Când o companie angajează pe cineva prin intermediul platformei Echoz, aceasta își dovedește utilitatea pentru compania respectivă. Așa că nu va risca să nu mai poată folosi platforma pe viitor. Pe lângă problemele legale, există și posibilitatea ca persoana pe care tocmai au angajat-o să îl cunoască pe afiliatul care a promovat anunțul.
▼ Când se face plata comisionului?
La o lună de la angajare. Aceasta este perioada standard de probă, iar compania va plăti comisionul după expirarea acestei perioade.
▼ Care este suma pe care o voi încasa?
Când va fi făcută o angajare prin intermediul tău, te vom notifica pentru a ne elibera factura. Suma din factură este exact comisionul ce îți apare în platformă pentru job-ul respectiv. Deoarece suma este în euro, factura trebuie să fie in lei, la cursul BNR din ziua respectivă.
▼ Pot fi afiliat dacă nu sunt persoană juridică?
Da. Totuși, legea spune că persoanele fizice neautorizate care obțin frecvent câștiguri prin prestarea de servicii de marketing au obligația de a se autoriza, deci a deveni firmă, PFA sau altă formă de persoană juridică.