Avem mai jos câteva exemple negative de design pentru anunțuri de job-uri. Majoritatea se bazează pe preconcepții ale recruiterilor legate de lucrurile ce i-ar atrage pe IT-iști. În urma analizei noastre asupra a multor, multor anunțuri, avem un sfat principal pentru recruiteri: Nu mai utilizați stereotipuri!

 

Notă: Am ascuns datele de identificare, deoarece scopul nu este de “public shaming”, ci de a crea, împreună, anunțuri mai bune și mai atrăgătoare pentru potențialii candidați.

 

Anunț scris în cod sursă 

Clasic. Recruiterul care crede că atrage un programator punându-i în față ce vede de obicei: cod. Doar că, pe lângă faptul că se citește cu dificultate, cea mai mică eroare duce la ideea de total neprofesionalism în compania respectivă. Mai jos, două exemple de cod scris greșit.

 

 

 

Anunțul cu meme 

Meme-ul poate fi amuzant într-un anunț de angajare. Dacă e folosit corect. În cazul de față, e folosit total greșit și se interpretează ca o ironie răutăcioasă asupra potențialului candidat.

 

 

 

Anunțul cu laptop

Cel mai clasic. “Avem de angajat un programator? Da. Punem poză cu laptop”. Dar, dacă tot faci asta, asigură-te că grafica e cât de cât decentă. În cazul de față, nu e.

 

Anunțurile test de inteligență

Anunțul pentru un job trebuie să fie la fel ca orice anunțul: să-ți atragă atenția în 3 secunde. În cazul de față, un text scris într-un mod “inteligent”. Așa de inteligent că nu-și pierde nimeni timpul cu el.

 

 

Anunțurile american-style

De ce ai folosi simboluri americane pentru a recruta în România? În cazul de față, unul cu Uncle Sam, fără absolut nicio legătură cu programarea. Sau România. Sau…orice.

 

 

Anunțurile “ass-kissing”

Cel mai nou trend printre recruiteri: ridicarea pe culmi mărețe a viitorului angajat. Doar că, uneori se exagerează și este perceput ca atare.

 

 

 

Anunțurile cu “keep calm and…”

Un clasic. Se potrivește la orice. Programatori, mâncare de pisici, servicii mortuare, etc. Sau nu?

 

 

Bonus

Avem, nu un anunț de angajare, ci o modalitate de a atrage clienți către o agenție de recrutare. O considerăm gafa începutului de an în HR. Pe lângă faptul că e ilegal, e și total imoral. Doamna din imagine este Regina Rania Al Abdullah a Iordaniei. Angajatul agenției s-a gândit că e o idee bună să-i facă un profil de candidat și astfel să atragă clienți. Titlul persoanei ce a postat acest anunț este “Dreamer”. Credem că are dreptate…

 

 

 

 

 

 

Platforma Echoz, al cărui blog îl citești, încearcă să fie puntea între dorințele IT-iștilor și cele ale angajatorilor. Încetul cu încetul devenim platforma de referință pentru job-uri de IT din România. Vrei și tu să ai anunțul pe Echoz? Vezi detalii și creează un cont aici.

Exemple de anunțuri de angajare greșite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *