Platformă de recrutare IT prin intermediul afiliaților

Echoz te ajută să găsești candidați pentru pozițiile deschise în domeniul IT. Promovăm anunțurile tale de angajare direct în mediile online pe care candidații le frecventează zilnic. Facem acest lucru prin intermediul rețelei noastre de afiliați din care fac parte publicații online, bloguri, grupuri de Facebook sau LinkedIn, recruiteri independenți și alții. Acești afiliați vor promova anunțurile tale de angajare în schimbul unui comision pe care îl plătești doar la o angajare reușită.
Creează un anunț acum!

Cum funcționeaza?

Creezi un anunț și specifici comisionul oferit (minim 300 euro). Vei plăti acest comision doar dacă angajezi pe cineva.

1. Creezi un cont, postezi un anunț și ne spui ce sumă ești dispus să oferi pentru o angajare reușită (minim 300 de euro)

next step
Afiliații Echoz preiau anunțul, îl promovează, iar compania ta primește automat CV-uri.

2. Afiliații noștri îți promovează anunțul, iar tu primești CV-uri și îți urmezi procesul de recrutare

next step
Angajezi cu succes!

3. Când ai reușit o angajare, ne anunți și ai o lună de probă

next step
Ne anunți că ai angajat pe cineva și abia atunci plătești comisionul.

4. Dacă totul este în regulă, îți vom trimite factura cu suma pe care ai specificat-o inițial

Ce îți oferim?

Canal nou de recrutare

Ai acum un canal nou de recrutare prin care ajungi direct la candidații potriviți. Dacă pe alte canale te lovești de concurența dura din partea altor angajatori, utilizând acest nou canal, neexplorat până acum, ai un avantaj mare în atragerea viitorilor angajați.

Perioadă de probă de o lună

Se întâmplă uneori ca după ce angajezi pe cineva să realizezi că nu e angajatul potrivit și că ai plătit degeaba pentru angajarea sa. Folosind Echoz, după ce efectuezi angajarea, ai o perioadă de probă de o lună. Pentru a fi siguri, atât tu cât și proaspătul angajat, de compatibilitatea dintre voi. Astfel, vei plăti comisionul pentru angajare doar după ce trece această lună de probă de la data angajării.

Creștere brand de angajator

Dacă esti o companie mică (sau una mare, dar care nu s-a preocupat de brand-ul ei de angajator), sunt șanse mari ca IT-iștii să nu te cunoască, iar astfel este mult mai greu să-i atragi. Platforma Echoz contribuie la creșterea brandului tău de angajator, anunțurile tale devenind vizibile în cele mai diverse medii: bloguri, publicații online, Facebook, LinkedIn, Twitter, etc. Departamentul tău de marketing va fi încântat.

Extindere program intern de referral

Conform studiilor, cel mai eficient și de dorit mijloc de recrutare este, de departe, programul intern de referral, prin care oferi o recompensă angajaților care îți recomandă pe cineva. Din păcate, există o limită fizică destul de mică a numărului de oameni care pot fi găsiți astfel. Cu Echoz, extindem acest program, pe care majoritatea angajatorilor din IT îl au, la “referrali” din afara companiei tale. Astfel putem ajunge la un număr de potențiali candidați de 100 sau chiar 1000 de ori mai mare.

Plata la angajare

Când te gândești la recrutare IT, ai în minte niște costuri care te sperie, plătite uneori fără niciun rezultat. În cazul Echoz, plătești un comision doar în cazul în care angajezi cu succes. Atât! Nu există nicio altă taxă. Iar în cazul în care nu ai reușit să angajezi prin intermediul nostru, nu ne datorezi absolut nimic.

Promovare direct la țintă

IT-iștii, cel puțin cei de nivel middle și senior, nu mai accesează platformele clasice de job-uri, deci nu au nicio ocazie să vadă anunțul tău de angajare. Echoz schimbă perspectiva și pune anunțurile de angajare exact acolo unde se află potențialii candidați. Adică pe blog-urile și publicațiile online pe care aceștia le citesc, în grupurile de Facebook sau LinkedIn pe care le urmăresc, în listele de email la care sunt abonați, etc. Astfel, ești sigur că o parte dintre ei vor vedea anunțul tău.

Resurse exclusiviste

În reteaua de afiliați ai Echoz avem și recruiteri independenți ce lucrează cu companiile strict prin intermediul platformei noastre. În mod normal, nu ai acces la munca lor și pierzi astfel multe oportunități. Dar, fiind client Echoz, ei lucrează pentru tine și sunt plătiți doar dacă te ajută să angajezi cu succes

Atragere candidați pasivi

Conform studiilor, 65% dintre profesioniștii IT nu caută activ un nou loc de munca, dar ar fi dispuși la asta dacă s-ar ivi o oportunitate interesantă. Postând anunțuri pe plaformele clasice, nu ajungi niciodata la acești candidați pasivi, deoarece ei nu utilizează aceste platforme. Postând un anunț pe Echoz, job-ul oferit de tine va ajunge la ei, deoarece va fi vizibil în mediile online pe care aceștia le frecventează zilnic.

Cost cu 50-90% mai mic decât o agenție de recrutare

Recrutarea printr-o agenție este o soluție buna, dar care presupune niște costuri uriașe, pe care poate nu ți le permiți. Unei agenții de recrutare îi plătești între 1,5 și 2 salarii pentru a recruta o singură persoană. Utilizând Echoz costurile sunt mai reduse cu 50-90% pentru fiecare angajare.

Reach de 50 000 de profesioniști IT

Daca îți este teamă că anunțurile tale o să rămână nevăzute de potențialii candidați, nu te îngrijora. Afiliații Echoz, prin intermediul canalelor proprii de promovare, au un reach total estimat la 50 000 de profesioniști IT. Iar un anunț de pe Echoz este văzut în medie de 750 de persoane. De asemenea, pentru că anunțurile tale sunt promovate de posesorii canalelor respective, vor putea ajunge în locuri ce nu sunt accesibile concurenților tăi.

Realizat de IT-iști

Este binecunoscut “razboiul” ce există între profesioniștii IT și companiile ce încearcă să-i atragă, în special recruiterii IT. Platforma Echoz este realizată de o echipă de IT-iști cu experiență. Ei au fost atât în postura de angajați, cât și cea de angajatori, și au înțeles foarte bine așteptările pe care atât companiile, cât și oamenii din IT, le au unii de la ceilalți. Tot procesul prin care sunt atrași candidații prin intermediul platformei Echoz, este realizat cu respect atât pentru profesioniștii IT, cât și pentru departamentele de recrutare din companii. De asemenea, informațiile ce apar în anunțuri, modul în care acestea sunt organizate, precum și modalitatea de a aplica la anunțuri, toate sunt făcute pentru a fi pe placul IT-iștilor.

Rată mare de răspuns

Fie că alegi să contactezi potențialii candidați dintr-o bază de date, fie că îi cauți pe LinkedIn, știi deja că la cold-calling sau cold-emailing rata de răspuns este extrem de redusă. În cazul Echoz, inițiativa vine din partea candidaților, iar anunțurile tale vor avea o rată mare de răspuns, fără un efort în plus.
Creează un anunț acum!

Cât costă

Plătești un comision doar atunci când faci o angajare reușită. Valoarea comisionului o vei stabili tu și reprezintă suma pe care o vei plăti pentru fiecare candidat angajat. Decizi acest comision în momentul în care postezi anunțul pe platformă, dar îl vei plati doar când vei face o angajare. Nu există nicio altă taxă de utilizare a platformei.

Există o limită minima a comisionului oferit de 300 de euro, pentru a motiva cât mai mulți afiliați să-ți promoveze anunțul.

Când faci angajarea, ne notifici și ai o lună de probă. După această lună de probă, îți vom trimite o factură cu suma pe care tu ai decis-o atunci când ai postat anunțul. Dacă nu ai reușit să faci nicio angajare, nu ne datorezi absolut nimic.

Exemplu:

  • 1 August: Postezi un anunț de angajare pentru o poziție de Java Developer Senior. Precizezi că oferi 500 de euro pentru fiecare angajare reușită.
  • 2 August - 30 August: Afiliații Echoz îți promovează anunțul iar tu primești CV-uri.
  • 2 August - 30 August: Efectuezi procesul de recrutare pe baza CV-urilor primite.
  • 1 Septembrie: Ne anunți că ai angajat două persoane pe baza CV-urile primite.
  • 1 Septembrie - 1 Octombrie: Ai o lună de probă pentru a te convinge de compatibilitatea cu noii angajați.
  • 2 Octombrie: Dacă e totul în regulă, îți emitem o factură de 1000 de euro (2 angajați x 500 de euro).
comision